5 Typer Sushi Alle Burde Vide

De 5 typer af Sushi, som alle burde vide

Sushi betragtes ofte som den kendetegnende japanske mad. Selvom det vestlige udseende af sushi-ruller, som Californien rullen eller laks- og avocado-rullen, måske synes at være mest kendt, er der faktisk en lang række typer af sushi, former og størrelser, der har været ved at vokse ud af Japan siden den 8. århundrede.

Hvilket spørger spørgsmålet: Hvordan ved du, hvilken sushi der passer til dig?

Med så mange forskellige typer til rådighed, kan det være svært at vælge hvilke smag du foretrækker mest. Men bare rolig, det er her vi kommer ind! Tjek vores handy guide til at finde nogle af de bedst forskellige typer sushi.

1. Typer af Sushi – Maki Ruller

Dette er, hvad de fleste mennesker har tendens til at tænke på, når det kommer til sushi ruller.

Maki ruller er et perfekt eksempel på, hvor simpelt og lækkert sushi kan være: frisk rå skaldyr og grøntsager, pakket omhyggeligt i sprød spiseligt tang.

Selv frugt og kød har fremhævet i nogle maki ruller – det er virkelig ned til personlig præference.

Du finder sushi restauranter der serverer mundvandsmakende ruller over alt i Danmark. Tag NiNi Sushi for eksempel, hvor klassiske japanske ingredienser som krydret tun og laks serveres sammen med mere innovative og moderne vestinspirerede opskrifter, såsom hummus og agurk eller soltørrede tomater og basilikum.

Typer Af Sushi, Som Alle Burde Vide

Se også vores guide til at lave de perfekte maki sushi.

2. Typer af Sushi -Temaki

Underhold dine venner og familie med sushi, der ligner en iskegle.

Med en bogstavelig oversættelse af “handroll” er det tid for temaki at tage sit retmæssige sted i hjertet af sushi-verdenen.

Med ris og dine yndlingsskive kød og grøntsager rulles op i en lækker godbid, gør denne ret til en fremragende middag – samt en god snak.

Temaki vinder popularitet over hele verden med sit unikke udseende og gode smag, der vinder over en helt ny generation af sushi-elskere.

3. Typer af Sushi -Uramaki

Indvendige ruller eller uramaki er forskellige fra andre typer sushi, som deres navn kan tyde på.

Det er simpelt, virkelig: Risen er på ydersiden og nori (spiselig tang) indeni.

En del af drevet til at skabe sushi, der passer til den vestlige gane, har uramaki udviklet sig siden opfindelsen af ​​California-rullen og fortsætter med at være en hæftning til sushi-elskere overalt.

De kan serveres kogte eller rå, og kommer ofte med en række påfyldninger og saucer.

Uramaki er et glimrende valg for dem, der er nysgerrige efter sushi men usikker på tangens tekstur.

4. Typer af Sushi -Sashimi

Sashimi er forskellig fra sushi, da det kun er den rå fiskekomponent uden risen.

Skåret meget tyndt og serveret ubehandlede, populære sashimi er laks, tun, blæksprutte, kammusling og søpindsvin.

Ledsager omfatter daikon radish, syltet ingefær, wasabi og sojasovs, selv om disse er valgfrie og er beregnet til at supplere de naturlige smagsoplevelser af fersk fisk og skaldyr.

Men bare rolig, hvis du ikke er en stor fan af fisk: kan der severes æg omelet sashimi, kaldet Tamago, så du behøver ikke at gå glip af det sjove.

5. Typer af Sushi -Nigiri

Den oprindelige form for sushi, vi er kommet til at kende og elske, betyder, at nigiri betyder “håndpresset sushi”.

Det menes at være opfundet af en japansk fisker fra det 19. århundrede, der var inspireret af antikke opskrifter; i bund og grund ville han tage en palmeformet stykke ris, danne den i en aflang, og derefter top den med et tyndt stykke rå fisk og sælge den til fodgængere.

Typer Af Sushi

Populariteten voksede, og resten er kulinarisk historie. I dag er nigiri normalt stadig lavet med en slags skaldyr, men det kan også være en japansk omelet, kylling eller noget andet.

Ikke alle nigiri er rå, selvom det er ideelt for dem, der ønsker at smage den delikate friskhed af fisk, skaldyr eller andre påfyldninger.

Der har du de forskellige typer af sushi.
Hvem ville have troet at sushi var så nemt? Med eller uden ris, let eller sauced, kogt eller rå – uanset hvad du vil smage, er der altid et perfekt sushi måltid der venter på dig!