Mochi Japansk Snacks

14 Japanske snacks du skal prøve

Fra søde Mochi til saltede majs Puffs, Japan er hjemsted for et imponerende udvalg af Japanske snacks. Vandrer du ind i en lokal dagligvarebutik, og du vil finde dig selv omgivet af unikke slik, krydrede riskiks og tegneserie formede cookies. I betragtning af Japans stolte madarv og fokus på innovation, er det næppe overraskende, at japanske snacks er blandt de mest opfindsomme i verden.

Snacking har været en del af japansk kultur siden det 15 århundrede. Samurai opfandt oprindeligt bærbare fødevarer med en lang holdbarhed, så de kunne spise under slaget.

Efter 1860 ‘ erne, når Japan begyndte at importere sukker og korn, vestlige-stil snacks voksede i popularitet.

I dag er den japanske snack fødevareindustrien forskelligartet, men konkurrencedygtig. Limited Edition varianter er regelmæssigt frigivet og snack variationer er ofte kun tilgængelige for et par uger. Men på trods af den konstante forandring, nogle japanske snacks har stået sin prøve tid.

Læs også: Hurtig Japansk Otsumami (Snacks) til øl og alkohol

For at gøre din mad valg lidt lettere, vi har rundet op fjorten af disse klassiske snacks til at prøve, mens du udforsker landet.

1. Senbei

En slags japansk riskrakker, senbei har tilsyneladende eksisteret siden det ottende århundrede. Men krakker opskrifter varierer afhængigt af regionen.

I Kanto-regionen i Japan, for eksempel, senbei er lavet med ikke-glutinous rismel. I mellemtiden, Kansai regionen bruger glutinous ris til at lave kiks. Bagt eller stegt, senbei kan være krydret, salt eller aromatiseret med tang.

2. Pocky

Pocky Japansk Snacks

En af de mest karakteristiske japanske snacks, Pocky er svært at gå glip af.

Sælges i næsten alle dagligvarebutik og supermarked, disse chokolade-belagt kiks pinde kommer i en række varianter.

Selv om Pocky er nu velkendt i hele Asien, chokolade pinde i rød emballage er en klassiker i Japan.

3. Wasabi ærter – Nu verdens kendt Japanske Snacks

En anden klassisk japansk snack, wasabi ærter er enkle grønne ærter i en wasabi flavored belægning. Men på trods af deres lille størrelse, de har en fyrig kick, så gå let, hvis det er din første gang at prøve dem.

I Japan, tjene ofte wasabi ærter sammen med øl eller sake.

4. Imagawayaki

Sprød på ydersiden, blød på indersiden, imagawayakiis en populær japansk dessert.

Fyldt med en rød bønnepasta, er disse søde lækkerier lækre med en kop grøn te. I Japan, imagawayaki har været nydt i generationer, hvilket gør disse til en virkelig traditionel snack. Du vil typisk finde dem på festivaler, i indkøbscentre, og på mad står i nærheden af templer.

5. Takoyaki Corn Puffs

Et eksempel på klassisk Osaka Street Food, Takoyaki Corn pust er en velsmagende snack.

Gadesælgere gør pust af pande stegning dej i en særlig gryde. Hver dybstegte puffe har en lille mængde blæksprutte (Tako) i midten, og de er som regel dryplede med Takoyaki sauce og lidt mayonnaise.

En kombination af pulveriseret tang, grønne løg og tørrede bonitflager giver dem masser af smag.

Du kan nu købe poser af Takoyaki majs pust i dagligvarebutikker, så de er nemme at finde.

6. Daifuku – Et af de mere populærer Japanske Snacks hit

Daifuku Japansk Snacks

En populær japansk sød snack, daifuku er en slags Mochi. Med en fyldning af rød eller hvid bønnepasta, disse behandler kommer i masser af typer og er fælles i hele Japan.

7. Choco bananer

Choco bananer er en enkel, men populær, sommer festival mad i Japan. Bananerne er belagt i enten en chokolade eller jordbær blanding, før de dyppet i farverige drysser.

8. Kinoko No Yama

Kinoko No Yama betyder “champignon bjerg” og disse små, champignon-formede kiks er blevet en populær snack i Japan.

Med en kiks stilk og en chokolade belagt top, er disse en delikat behandling. Selv om kiks er typisk belagt med chokolade, er det muligt at finde dem i andre varianter.

9. Karinto

En klassisk japansk dessert findes normalt på traditionelle cafeer og Ryokan.

Denne søde snack er lavet af mel, gær og brunt sukker og går tilbage til Edo-æraen. Som karinto er Dybstegt, har det et brændt udseende og en sprød tekstur.

Selvom sværere at finde end andre japanske snacks på denne liste, karinto er værd at prøve, hvis du er en sød-tandede besøgende til Japan.

10. Nikuman

Hvis kødfulde komfort mad er din idé om en lækker snack, så vil du elske nikuman.

En nikuman er en fluffy, dampet bolle, fyldt med en kød og vegetabilsk påfyldning. Opvarmning og tilfredsstillende, nikuman spises ofte som en snack i vintermånederne.

11. Kaki No TANE

Kaki No TANE er en velsmagende snack, der består af halvmåneformede riskiks.

Riskiksne ligner frøene til en Kaki frugt, ellers kendt som en japansk persimmon. Krydret med lidt chili pulver, peber, eller wasabi, Kaki ingen tan er ofte lidt krydret.

De kiks blandes derefter med peanuts, og skålen spises normalt sammen med drinks.

12. Anpan

En traditionel japansk godbid, anpan er en bolle med en sød, klæbrig påfyldning.

Omkring Japan, kan du finde anpan med fyldninger af rød bønnepasta, hvid bønnepasta, sesam pasta, og kastanje pasta.

Opfundet i 1875, under det store japanske imperium, anpan var en af de første snacks til at indarbejde vestlige brød i japansk køkken.

Du kan finde dem på dagligvarebutikker, supermarkeder og bagerier omkring Japan.

13. Dango

En traditionel japansk dessert, dango er en sød ris Dumpling.

Der er talrige typer af dango og det er især lækkert, når den er grillet eller ristet over en brand. Med en lignende udseende til Marshmallow, dango smelter og bliver gylden, når du skåner den.

Det er normalt serveret på en pind, hvilket gør det lettere at spise.

14. Japanske Snacks tilbyder også Pretz

Disse salte Pretzel sticks blev første gang udgivet i 1962, hvilket gør dem til en klassisk japansk snack. Nye smagsvarianter vises regelmæssigt på markedet.

Selvom, hvis du gerne vil prøve en af de populære variationer, skal du vælge “salat” Pretz.

Sampling japanske snacks er et vidunderligt eventyr. Med endeløse smagsvarianter og teksturer at prøve, vil du sandsynligvis finde noget nyt i hvert bageri, som du udforske landet.

Fra klassikeren til de ukonventionelle, japanske snacks tilbyder et lækkert indblik i den lokale kultur.